Menü Bezárás

Kettlebell gyakorlatok – Katonai nyomás (military press)

Váltott kezes katonai nyomásA katonai nyomás (military press) kétféle változatban is végezhető: Az egyik változatban az állvány pozícióból kivisszük a könyököket oldalra, majd onnan nyomjuk ki a golyót fej fölé. A másik változatban közvetlenül az állvány pozícióból nyomjuk fej fölé a golyókat. A videón ez a második technika látható, ami kevésbé fárasztó, és jobban utánozza a kettlebell lökés mozgáspályáját. Lábbal és törzzsel azonban nem generálunk lendületet ebben az esetben, csak karral nyomunk.A katonai nyomást egy girjával is lehet végezni, de a kétkezes verzió, illetve ez a váltott nyomás intenzívebb, és jobban szoktat a dupla golyók súlyához. Eggyel nehezebb változat a fűrész-nyomás, amikor egyidejűleg engedjük le az egyik golyót és nyomjuk fel a másikat.

Szerző: PrivateGym.hu, 2015. augusztus 26.

A katonai nyomás (military press) kétféle változatban is végezhető: Az egyik változatban az állvány pozícióból kivisszük a könyököket oldalra, majd onnan nyomjuk ki a golyót fej fölé. A másik változatban közvetlenül az állvány pozícióból nyomjuk fej fölé a golyókat.

A videón ez a második technika látható, ami kevésbé fárasztó, és jobban utánozza a kettlebell lökés mozgáspályáját. Lábbal és törzzsel azonban nem generálunk lendületet ebben az esetben, csak karral nyomunk.

A katonai nyomást egy girjával is lehet végezni, de a kétkezes verzió, illetve ez a váltott nyomás intenzívebb, és jobban szoktat a dupla golyók súlyához. Eggyel nehezebb változat a fűrész-nyomás, amikor egyidejűleg engedjük le az egyik golyót és nyomjuk fel a másikat.

Ha szeretnéd elsajátítani a kettlebell gyakorlatok helyes kivitelezését, csatlakozz csoportos kettlebell edzéseimhez hétőn és pénteken a BSK Cross Fightban, ha nem jó az időpont, gyere személyi edzésre! Jelentkezz bátran!

    A *-al jelölt mezők megadása kötelező!

    Név *

    Email cím *

    Telefonszám *

    Megjegyzés