Menü Bezárás

Funkcionális gyakorlatok – Rocky felülés

Rocky-felülés medicinlabdávalA felülés egy olyan gyakorlat, ami hamar szétcincálja az ember derekát, ha nem vigyáz vele. Néha még hamarább, minthogy a kockák előjönnének. Éppen ezért módosítottam némiképpen a gyakorlatot: függőleges helyzetből indulok, és igyekszem függőlegesig felemelni a törzset. Ha nincs alkalmas rúd vagy korlát vagy a felvételen is látható GHD-pad, akkor egy társunk vállára is tehetjük a lábunkat, és hátul lógunk fejjel lefelé, miközben ő a lábfejünket fogja, és nem hajol előre a felülésnél, mert azzak könnyíti a dolgunkat. Ha már simán megy 100 ismétlés a gyakorlatból, akkor kézbe vegetünk pár kilót vagy akár többet is, és megbombázhatjuk a hasizmokat. Mindig figyeljük a derekunkat, ha feszültséget érzünk benne, akkor inkább törzserősítő gyakorlatokkal vegyük elejét a porckorongok deformálódásának. Csináljunk 5×10-15 ismétlést, egy másik hasgyakorlattal kombinálva, például plankkel.

Szerző: PrivateGym.hu, 2015. augusztus 27.

A rocky felülés egy olyan gyakorlat, ami hamar szétcincálja az ember derekát, ha nem vigyáz vele. Néha még hamarább, minthogy a kockák előjönnének. Éppen ezért módosítottam némiképpen a gyakorlatot: függőleges helyzetből indulok, és igyekszem függőlegesig felemelni a törzset.

Ha nincs alkalmas rúd vagy korlát vagy a felvételen is látható GHD-pad, akkor egy társunk vállára is tehetjük a lábunkat, és hátul lógunk fejjel lefelé, miközben ő a lábfejünket fogja, és nem hajol előre a felülésnél, mert azzak könnyíti a dolgunkat. 

Ha már simán megy 100 ismétlés a gyakorlatból, akkor kézbe vegetünk pár kilót vagy akár többet is, és megbombázhatjuk a hasizmokat. Mindig figyeljük a derekunkat, ha feszültséget érzünk benne, akkor inkább törzserősítő gyakorlatokkal vegyük elejét a porckorongok deformálódásának.

Csináljunk 5×10-15 ismétlést, egy másik hasgyakorlattal kombinálva, például plankkel.

Ha szeretnél kipróbálni ilyen és ehhez hasonló gyakorlatokat, csatlakozz csoportos kettlebell edzéseimhez hétőn és pénteken a BSK Cross Fightban, ha nem jó az időpont, gyere személyi edzésre! Jelentkezz bátran!