Menü Bezárás

Jógahíd (Urdva dhanurászana) – törzserő és vállnyitás

vallnyitas-jogahid-urdva-dhanuraszana-privategymhuA legtöbb embernek kötött a válla, kivéve talán az úszókat. Minden esetre, aki girjázik, vagy erősítő gyakorlatokat végez, esetleg a saját testsúlyával dolgozik, annak kiemelten szüksége van a vállnyitás ra. A képen látható, hogy az én karom sem zár be 180 fokos szöget a hátammal, pedig még annál tovább is lehetne nyitni. Ez is a kettlebellnek köszönhető, bár akinek előtte sem ment a híd, az nem fogja annyira észrevenni a különbséget.

Minden esetre hidazzunk, mert az jó nekünk! Erősíti a hátulsó mozgásláncot és a törzset, nyitja a vállat és a csípőt, és ellensúlyozza a sok mellkashoz húzó vagy nyomó gyakorlatnak a vállakra gyakorolt előrefordító hatását. A térd és a könyök egyenesítésére törekedve, illetve a tenyereket a talpakhoz közelítve fokozatosan tudjuk fejleszteni a hidat. Napi 5×1 perc mély lélegzéssel már sokat fog jelenteni, de további vállnyitó gyakorlatokkal is kiegészíthetjük.

A jógahidat néha gyakoroljuk a csoportos edzéseken, de ha speciálisan ezt szeretnéd megtanulni, gyere személyi edzésre vagy magán jógaórára! Jelentkezz bátran!

  A *-al jelölt mezők megadása kötelező!

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Megjegyzés

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük