Menü Bezárás

Vállnyitás teszt

vallnyitas-privategymhu

vallnyitas-privategymhuNeked összeér a kezed ebben a pózban? Hogy a nyújtásról is essék némi szó, ez az egyik kedvenc vállnyitás gyakorlatom. Ha még nem csináltad, azonnal próbáld ki, és írd ide kommentbe, hogy hány centi van a két kezed között! Ezt egyébként az FMS teszten is nézik, pedig szerintem az a normális, ha az elmer tudja kulcsolni a kezét mindkét oldalra.

Ha jobb kezes vagy, akkor a jobb kéz alsó pozícióban sokkal jobban fog fájni, mint a bal ugyanebben. Ennek az az oka, hogy a jobb kezünket sokat lóbáljuk a levegőben, mobilozunk, egerezünk, billentyűket nyomkodunk vele és ezek a finom mozdulatok letapasztják a lapockát, valamint a deltaizmot is megrövidíthetik, mivel a könyököt nehéz a levegőben stabilizálni a finommozgásoknál. Úgy látszik, az afrikaiak nem számítógépeznek annyit, ezért az ízületi mozgástartományuk is jobb, mint egy európai átlagembernek. 

Szóval ezt a vállnyitás gyakorlatot minden nap érdemes végezni, főleg az irodai dolgozóknak, de sportolóknak is. Ha nem ér össze a kezed, akkor fogj meg egy törülközőt a két kezeddel és próbáld őket közelíteni egymáshoz. Egy-két perc mindkét oldalra megteszi, sokkal jobb lesz a vállmobilitásod. A felül lévő könyököt pedig húzd hátra, zárd a lapockákat.

Ha szeretnél hatékonyan, de mégis biztonságosan edzést végezni, csatlakozz csoportos edzéseimhez hétőn és pénteken a BSK Cross Fightban, ha nem jó az időpont, gyere személyi edzésre vagy magán jógaórára! Jelentkezz bátran!

    A *-al jelölt mezők megadása kötelező!

    Név *

    Email cím *

    Telefonszám *

    Megjegyzés