Menü Bezárás

Kézenállás – szeretnéd megtanulni?

kezenallas-privategymhuSokan vannak, akik még fal mellett sem mernek felendülni kézenállásba, de mégis szeretnék megtanulni a kézenállás gyakorlatot. A következő módszert próbáld ki: háttal állsz a falnak, leteszed a tenyereidet a földre, majd a lábaiddal fellépegetsz a falon. Minél magasabbra kerül a lábad, annál közelebb kell sétálni a falhoz a tenyereiddel is.

Bármikor megállhatsz, de ahogy erősödsz, egyre közelebb mehetsz, míg végül a tenyértöved majdnem a falhoz ér, és a lábad, hasad, mellkasod is hozzá fog érni. Maradj a pozícióban, ameddig bírsz, majd sétálj vissza és gyere le. Napi 5x egy perc már jó alapot ad ahhoz, hogy elkezdd gyakorolni a kézanálást háttal a falnak, és addigra már nem is fogsz annyira félni a póztól. 

Ennek a változatnak az az előnye, hogy sokkal egyenesebb törzzsel tudsz dolgozni, mint amikor háttal vagy a falnak. A kézenállásban fekvőtámaszt úgy tanulhatod meg, ha a lábaidat fokozatosan egyre magasabbra támasztod fel és úgy fekvőzöl, csípőben L alakúra hajlítva a törzsedet. Így a karokkal nagyjából fölfelé kell nyomni, és nem fog annyira behomorodni a derekad, mintha a falnak háttal próbálkoznál.

A kézenállást néha gyakoroljuk a csoportos edzéseken, de ha speciálisan ezt szeretnéd megtanulni, gyere személyi edzésre vagy magán jógaórára! Jelentkezz bátran!

    A *-al jelölt mezők megadása kötelező!

    Név *

    Email cím *

    Telefonszám *

    Megjegyzés