Menü Bezárás

Kettlebell gyakorlatok – fekvőtámasz

http://privategym.hu/wp-content/uploads/2015/11/kettlebell-fekvotamasz-privategymhuHa éppen nem nyomni vagy lengetni akarjuk a girjákat, akkor fekvőtámasz-állványnak is remekül megfelelnek. A fogás miatt másképpen dolgozik az alkar, és a mellkast és mélyebbre tudjuk engedni, így a váll mobilitása nő, nyúlik a mellizom. Ha túl könnyűnek tűnik, akkor a lábunkat feltámaszthatjuk valamilyen magasításra. Ekkor már a core is keményen fog dolgozni.

A golyók fülét fordítsuk egymás felé úgy, hogy a fejünk irányában lévő széle legyen közelebb, mindkettő 45 fokban álljon a test hosszanti tengelyéhez képest. Így stabilabb a támaszték, nem borul fel a golyó. Persze minél nehezebb a golyó, anál biztonságosabb lesz a gyakorlat. A terpsztett láb is segít egyensúlyozni, bár a szűk lábtartás nagyobb kihívást jelent. Ha evezni is akarunk a fekvőtámaszok között (renegade row), akkor mindenképpen terpeszbe álljunk. 

A földön álló girja fülén számtalan kartámaszos gyakorlatot végezhetünk: L-ülés, tricepszezés hátsó palánkban, kézenállás, könyökpalánk, híd, skorpió, ingapózban előre-hátra lengetés stb. Have fun, de csak óvatosan, fel ne boruljatok!

Ha szeretnéd elsajátítani a kettlebell gyakorlatok helyes kivitelezését, csatlakozz csoportos kettlebell edzéseimhez hétőn és pénteken a BSK Cross Fightban, ha nem jó az időpont, gyere személyi edzésre! Jelentkezz bátran!

    A *-al jelölt mezők megadása kötelező!

    Név *

    Email cím *

    Telefonszám *

    Megjegyzés