Menü Bezárás

Kettlebell gyakorlatok – dupla swing

Dupla swing 2×24 kgA dupla swing kétszer olyan hatékony, mint a kétkezes swing! Hiszen eleve két golyót mozgatsz, ebben az esetben összesen 48 kilót. A két karral külön kell koordinálni, így ez a gyakorlat remek felkészítő a girja-sport gyakorlatokra is, ahol egy kézben egy golyót fogunk és a lábunk közül indítjuk, swing pozícióból. Augusztus 4-én kezdtem az 5000 swing challenge-t, mindennap 200 swinget csinálok (egykezes vagy dupla). Ez a gyakorlat nagyon jól erősíti a csípőtolást, a combokat, a farizmot, a hátat, a karokat, a vállakat, a törzset és a fogáserőt is, szóval mindent! Persze ez a gyakorlat sem tud mindent, ezért érdemes egyméb nyomó, húzó, guggoló stb. gyakorlatokkal kiegészíteni. A hátralendítésen még dolgozom, valamint a lapockazáráson is, ami minden kettlebell kiemelés alapja. Sok jó barátom van a Facebookon, akik kiváló kettlebell-edzők és mindig kiértékelik szakmailag a videóimat, agy sokat tudok tanulni ebből is.

Szerző: PrivateGym.hu, 2015. augusztus 12.

A dupla swing kétszer olyan hatékony, mint a kétkezes swing! Hiszen eleve két golyót mozgatsz, ebben az esetben összesen 48 kilót. A két karral külön kell koordinálni, így ez a gyakorlat remek felkészítő a girja-sport gyakorlatokra is, ahol egy kézben egy golyót fogunk és a lábunk közül indítjuk, swing pozícióból.

Augusztus 4-én kezdtem az 5000 swing challenge-t, mindennap 200 swinget csinálok (egykezes vagy dupla). Ez a gyakorlat nagyon jól erősíti a csípőtolást, a combokat, a farizmot, a hátat, a karokat, a vállakat, a törzset és a fogáserőt is, szóval mindent! 

Persze ez a gyakorlat sem tud mindent, ezért érdemes egyméb nyomó, húzó, guggoló stb. gyakorlatokkal kiegészíteni. A hátralendítésen még dolgozom, valamint a lapockazáráson is, ami minden kettlebell kiemelés alapja. Sok jó barátom van a Facebookon, akik kiváló kettlebell-edzők és mindig kiértékelik szakmailag a videóimat, agy sokat tudok tanulni ebből is.

Ha szeretnéd elsajátítani a kettlebell gyakorlatok helyes kivitelezését, csatlakozz csoportos kettlebell edzéseimhez hétőn és pénteken a BSK Cross Fightban, ha nem jó az időpont, gyere személyi edzésre! Jelentkezz bátran!

    A *-al jelölt mezők megadása kötelező!

    Név *

    Email cím *

    Telefonszám *

    Megjegyzés