Menü Bezárás

Kettlebell gyakorlat – Rack (állvány) pozíció

kettlebell-gyakorlat-girja-rack-pozicio-privategymhu

kettlebell-gyakorlat-girja-rack-pozicio-privategymhuEgészen pontos ez a kettlebell gyakorlat kép, bár az illető kezében nem girja van, hanem kettlebell, márpedig a girja sportban girját használnak. Aki kipróbálja a gyakorlatokat mindkettővel, az általában azonnal megszereti a girját, bár ma még viszonylag kevés edzőteremben lehet őket megtalálni.

A állvány pozíció lényege az, hogy pihentetni tudjuk a vállunkat. A súly a csípő fülé kerül, mivel a könyökünket a csípőcsonthoz támasztjuk be. Amint a könyökünk a levegőbe kerül, a vállizmoknak azonnal be kell kapcsolniuk és nem tudnak pihenni. A golyó kényelmesen fekszik a váll, bicepsz és alkar által kialakított bölcsőben. A golyó füle az alkarcsonton pihen, így nem kell túlzottan feszíteni az alkar izmait sem, hogy a csukló egyenes maradjon. 

Több ezerszer kell a golyókat állvány-pozícióba juttatni, mire kitapasztaljuk, hogy a mi testalkatunk esetében melyik az ideális, pihentető pozíció.

A kettlebell gyakolratok helyes kivitelezését elsajátíthatod személyi edzéseinken vagy a csoportos kettlebell edzéseken. Jelentkezz bátran!

    A *-al jelölt mezők megadása kötelező!

    Név *

    Email cím *

    Telefonszám *

    Megjegyzés