Menü Bezárás

Edzegetsz, csak semmi látszatja?

hatekony-edzes-privategymhuNéha lenézel a terembe és tolsz egy-két gyakorlatot, de szigorúan csak amikor jólesik, és amikor éppen nincs más dolgod? Ráadásul edzés alatt több szelfit nyomsz, mint ahány szettet? Na akkor ne is csodálkozz rajta barátom, hogy nem látszik meg rajtad semmi! Tíz év múlva is ugyanitt fogsz tartani, és ebben nem is az a szomorú, hogy egy helyben toporogtál, hanem az, hogy akik kilenc évvel később kezdték, mint te, azok egy év alatt fényévekkel előbbre jutottak nálad!

Egy dolgot jegyezz meg: a komfortzónán belül nincs fejlődés! Nem azt mondom, hogy addig kell guggolni, amíg kidőlsz a guggolókeretből vagy addig kell swingelni, amíg el nem repül a golyó (egyébként addig kell, legalább néhanapján), de azt biztosra veheted, hogy rendszeresség nélkül nem lesz eredmény!

Ahhoz, hogy fejlődést tudj elérni, minimum heti három edzésalkalomra van szükséged. Nem kell, hogy mindhárom ugyanaz legyen, de három alapos edzés egy héten kell ahhoz, hogy fejlődni tudj. És kell egy jó progresszív edzésterv, meg persze a többi (étrend, alvás, stresszkezelés stb.). Az edzéseken pedig el kell menni a határig. Nem adhatod fel a felénél, mert az elméd már sikoltozik. Ez egy mentális játék, az elme álló- és tűrőképességét ugyanúgy edzeni kell, mit a testét. És a legtöbbször az elme szokta hamarabb feladni, mert nincs elég motivációd.

Egy-két izomláztól még nem kell megrémülni, a túledzettség nem itt kezdődik. Ez csak annak a jele, hogy nincs még semmi kondíciód. Ahhoz, hogy legyen, nem elég pár hét, hanem hónapok, évek rendszeres munkája kell. A legnagyobbak is beletettek ennyit, a sportban nincsenek rövidített utak. Ülj le, és képzeld el, hol szeretnél lenni tíz év múlva! Készíts tervet, és valósítsd meg, elejétől a végéig! A sport életmód, nem hobbi!

Ha szeretnél hatékony edzést végezni, csatlakozz csoportos edzéseimhez hétőn és pénteken a BSK Cross Fightban, ha nem jó az időpont, gyere személyi edzésre! Jelentkezz bátran!

    A *-al jelölt mezők megadása kötelező!

    Név *

    Email cím *

    Telefonszám *

    Megjegyzés