Menü Bezárás

“Csak a hasamból szeretnék fogyni egy picit”

hasedzes-zsiregetes-privategymhu

hasedzes-zsiregetes-privategymhuA hasedzés és a zsírégeté kapcsán számos téveszme kering, úgyhogy érdemes egy kicsit rendet tenni a fejekben, mielőtt hiú reményeket kezdük el táplálni a hasprés vagy egyéb, csodatévőnek hitt gyakorlatok iránt.

 1. Helyi zsírfogyás nincs! Vagyis a biológiát nem érdekli, hogy te éppen honnan szeretnél fogyni, a zsírfogyásnak és a zsírlerakódásnak is megvannak a genetikailag meghatározott helyei, és ha sikerül zsírt égetned, akkor mindenhonnan fog felhasználni a szervezet, nem csak a hasról. Sajnos általában onnan tűnik el legutoljára, amikor már 10% testzsír alatt jársz.
 2. A fogyást sokkal inkább a diéta határozza meg, mint az elvégzett gyakorlatok. Persze edzeni kell, és hasat, illetve törzset erősíteni is. De a csillió hasprés sem fog eredményhez vezetni, ha nincs egy jól beállított, személyre szabott étrend mellétéve. Ha túl magas a testzsír%-od, akkor a zsírréteg elfedi a kockákat, akármennyit hasazol is.
 3. A kardió nem égeti jobban a zsírt, mint a HIIT, vagy a súlyzós (ellenállásos) edzés. Nyilván kell állóképességre dolgozni, de az eredményt elsősorban a bevitt/felhasznált kalóriák aránya fogja meghatározni. Vagyis például napi 8 óra favágástól vagy zsákhordástól is simán lehet kocka hasad.
 4. Az alsó hasat nem lehet külön erősíteni. A rectus abdominis, vagyis egyenes hasizom, amelyen genetikától függően 6-8 kocka tud látszani, ha a fentieket figyelembe vetted, a szeméremcsonton ered és a szegycsonton tapad. Összehúzódáskor ezt a két pontot közelíti egymáshoz. Vagyis mindegy, hogy felülést vagy lábemelést végzel, végig egyenletesen fogod terhelni.
 5. A törzserősítés jobb, mint a hasazás. A legtöbb funkcionális gyakorlatban használjuk a törzsizmokat, mint ahogyan a való életben is. Ezért válassz olyan törzserősítő gyakorlatokat, melyek minél több izmot aktiválnak a törzsedben. Ha nem tudod, melyek ezek, kérdezz meg egy edzőt, mert a helyes végrehajtás nagyon fontos a gerinc védelme szempontjából.

Ha szeretnél hatékonyan zsírt égetni, gyere csoportos kettlebell edzésre, vagy jelentkezz személyi edzésre! Jelentkezz bátran!

  A *-al jelölt mezők megadása kötelező!

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Megjegyzés