Menü Bezárás

Füredi Tamás

Füredi Tamás

1984-ben születtem Budapesten. 31 évesen ismerkedtem meg a kettlebell sporttal egy belvárosi edzőteremben. Én is, mint szinte mindenki, csoportos edzésekre jártam több, mint két éven keresztül. A kezdeti nehézségek nem tudtak eltántorítani és igen hamar „begolyóztam”.

Két év kitartó edzés után kezdtem el versenyekre is járni és annyira beleszerettem ebbe, hogy amellett, hogy tabata edzéseket tartottam, külön versenyfelkészülésbe is kezdtem. Miután egy másik edzőteremben kezdtem el edzeni, már magam gondoskodtam a felkészülésemről.

A többéves versenyzés során rengeteg tapasztalatot szereztem és mindig sikerült újabb és újabb dolgokra rájönnöm. Amióta edző nélkül edzem, szinte kizárólag a versenyfelkészülésre koncentráltam. A sportág több hazai és külföldi kiválóságával is volt szerencsém élőben találkozni, beszélgetni, edzeni, képzéseken tanulni tőlük.

A versenyzés nagyban különbözik a csoportos edzésektől. A kezdetekhez a legfontosabb a belső motiváció, ezután már csak kitartás kérdése a dolog.

Saját versenyzői „pályafutásom” során rengeteg kisebb hazai és külföldi versenyen vettem részt. Leggyakrabban 10+10 perces biathlon (lökés és szakítás) versenyszámban 24 kilóval; emellett mivel szeretem más kihívások elé is állítani magamat, ezért pentathlon, heavy sprint, valamint félmarathon (30 perc) és marathon (1 óra) versenyeken is indultam. Több világversenyen szerepeltem eredményesen, azonban mindig van tovább, mindig van hova fejlődni, mindig van értelme tovább edzeni, hiszen ha mással nem, önmagunkkal versenyzünk.

Ha nem a versenyek világát keresed, a legfontosabb kérdések feléd, hogy mi a motivációd, milyen célból kezdesz el edzeni, mit szeretnél elérni? Ha ezekre tudod a választ, akkor fog tudni az edződ jó irányba indítani. Ha túllendülsz a kezdeti nehézségeken és van benned kitartás, akkor el fogod érni a célodat. Senki nem születik kettlebell sportolónak, mindenki bejárja a maga útját.

Budapesten, a BSK-Crossfight teremben edzem esténként. Ha szeretnéd felvenni velem a kapcsolatot, akkor a legegyszerűbb, ha üzenetet küldesz a Facebook-on keresztül (https://www.facebook.com/tamas.furedi) vagy email-ben (fureditom@gmail.com).