Menü Bezárás

Eredményeid vannak – vagy kifogásaid?

kifogasok-motivacio-privategymhu

kifogasok-motivacio-privategymhu“Nem tudok lefogyni, mert alulműködik a pajzsmirigyem”. “Pszichés védekezésből emelek zsírfalat magam köré”. “Túl elfoglalt vagyok”. “A gyerekek elveszik az időmet”.

Hidd el, hogy senkit nem érdekelnek a kifogás aid. Senkit nem fogsz tudni meggyőzni arról, hogy mindent megtettél, és mégis alulmaradtál a zsírpárnák elleni harcban. Sőt, igazából az sem érdekel senkit sem, hogy kövér vagy-e vagy pedig szálkás. Legfeljebb ha szálkás vagy, akkor elismeréssel gratulálnak, hogy nekik ez nem ment volna. Ha pedig elhagyod magad, akkor megértően bólogatnak a jól hangzó kifogásaidra. 

És éppen ezért, mivel igazából senkit nem érdekel, hogy te hogy vagy, senki nem is fogja a fáradságot venni, hogy noszogasson: “Fogyj már le! Mozdulj már meg! Változtass az életeden!” Egyes-egyedül te vagy az, akinek minden reggel szembe kell néznie a tükörképével, és neked kell eldöntened, hogy elégedett vagy-e azzal, amit látsz. Egy boldog, egészséges embert látsz vagy egy tohonya, akaratgyenge mamlaszt?

Elsősorban saját magadnak tartozol azzal, hogy elhatározod magad és addig acélosítod az akaraterődet, amíg meg nem veregetheted a saját válladat, hogy “Igen! nem adtam fel!”

Én sem szoktam azzal foglalkozni, hogy győzködjem az embereket az életmódváltás szükségességéről, arról, hogy emberhez nem méltó, ahogyan élnek és táplálkoznak, és hogy önnön méltóságukat tapossák szét, mint egy mocskos felmosórongyot, ha nem lépnek az egészség és a sport felé.

Vannak endokrinológusok. Ha nagyon akarod, elmész és beállíttatod a hormonszintedet. Vannak pszichológusok, akik ki tudnak kezelni az összes traumádból, ami miatt akaratgyenge, kreativitás nélküli kényszerevő lettél. Tudsz időt szakítani arra, amire akarsz. És a gyerekeid is boldogabbak, ha egy egészséges anyuka-apuka hintáztatja őket a játszótéren, mintha azt látják, hogy minden felnőtt kövér és nem tud szaladni.

A te tested – a te játszótered! Ahelyett, hogy szétrombolnád, építsd föl, tanítsd meg olyan dolgokra, amiket eddig nem tudott, vagy már rég elfelejtett! Fel tudsz szaladni a lépcsőn a tizedikre két bevásárlószatyorral? Meg tudod tolni a kocsit, ha kátyúba került? Tudsz sétálni fél órát a gyerekeddel a nyakadban vagy a karodban? Tudsz fára mászni, kézen járni, hídban sétálni? Igen, senkit sem érdekel, hogy nem tudsz, és a “normális” felnőttek nem szokták ezeket tudni. Tanuld meg, mert megvan hozzá a jogod és a lehetőséged! Légy igazi spártai, akin nem fog ki az ellenség!

Ha gondot okoz önmagad motiválás, segítek a motiválásban! Csatlakozz csoportos kettlebell edzéseimhez hétőn és pénteken a BSK Cross Fightban, ha nem jó az időpont, gyere személyi edzésre! Jelentkezz bátran!

    A *-al jelölt mezők megadása kötelező!

    Név *

    Email cím *

    Telefonszám *

    Megjegyzés