Menü Bezárás

A kettlebell fogás – a golyó helyes tartása

kettlebell-golyo-helyes-tartas-fogaseroA girja-sportban minden technikai részlet fontos, így golyó helyes tartása is, hogy a girját hogyan tartjuk. A hüvelykujj árkába esik a fül egyik hajlata, a fül egyenes része keresztben megy le a tenyértő felé, a fül másik hajlata pedig az alkarcsonthoz ér. Ha a fül két függőleges része nem ér a kezünkhöz ezen a két ponton, akkor a tartás a hosszú szetteknél nagyon fárasztó lesz.

Ezt a fogásmódot érdemes alkalmazni az állványpozícióban és a fej fölötti rögzítésnél is, vagyis mindhárom versenygyakorlatban: szakítás, lökés, hosszú ciklus. Amikor a golyót a két láb közé engedjük, akkor persze az ujjpercekre fog leereszkedni, de a kiemelésnél már be kell illeszkednie a fent leírt helyzetbe. 

Ezzel a módszerrel a golyó súlya javarészt az alkarcsontra terhelődik, és így nem kell annyira feszíteni az alkar izmait ahhoz, hogy a csukló egyenes maradjon. Ha a fül csak az ujjtöveknél fekszik bele a tenyérbe, akkor az alkarfeszítő izmokkal folyamatosan kompenzálnunk kell a golyó hátrahúzó hatását, ami elfárasztja a kezet, gyengíti a fogáserőt.

Ha szeretnéd elsajátítani a kettlebell gyakorlatok helyes kivitelezését, csatlakozz csoportos kettlebell edzéseimhez hétőn és pénteken a BSK Cross Fightban, ha nem jó az időpont, gyere személyi edzésre! Jelentkezz bátran!

    A *-al jelölt mezők megadása kötelező!

    Név *

    Email cím *

    Telefonszám *

    Megjegyzés